Omgeving

Bois de Champ bevindt zich in het département Les Vosges, of de Vogezen, gelegen in het noordoosten van Frankrijk. Het maakt deel uit van La Communaunité de Communes de Canton de Brouvelieures, de Gemeente Brouvelieures.

Zoals eerder vermeld ligt onze houtzagerij midden in de bossen, vanuit onze achtertuin loop je zo een prachtige wandelroute op. De bossen bestaan uit loof en naaldbomen, daarom kun je ook in het najaar en de winter heerlijk wandelen zonder dat de omgeving “kaal” aandoet.

Maar wandelen is niet de enige activiteit die de Vogezen te bieden hebben! Wat dacht je van skiën, langlaufen en het altijd leuke sleetje rijden? De toppen van Gerardmer en La Bresse reiken tot ongeveer 1300 meter, zodat je ’s winters echte wintersportgebieden vindt op ongeveer een half uur rijden van Bois de Champ. Deze gebieden hebben alles in huis om een paar dagen door te brengen op de lange latten, zelfs ’s avonds kun je in Gerardmer terecht.

Nog meer sportieve activiteiten: Quadrijden, mountainebiken, zomerrodelen, paardrijden, zwemmen. Ook qua cultuur kun je je hart ophalen: wat dacht je van de “Route des Vins d’Alsace”, de beroemde autotoer langs verschillende bekende wijnhuizen in de Elzas. Of de “Route des Cretes”, welke van noord naar zuid over de toppen van de Vogezen loopt. Bij helder weer heb je een prachtig uitzicht over het omliggende landschap, zelfs tot aan het Zwarte Woud en Zwitserland. Overigens zijn de Vogezen tijdens de 1e wereldoorlog een echt frontgebied geweest, vanwege de strategische ligging ten opzichte van Duitsland. Heel indrukwekkend is het Museum bij La Ligne

Steden die uw bezoek echt waard zijn: Strasbourg, Colmar en Nancy liggen allen op een uur rijden van Bois de Champ. Verder in de directe omgeving de regionale steden Epinal, St. Die des Vosges, Ribeauvillé, Bruyères en Remiremont, waar je onder andere musea vindt over het leven in de Vogezen.

In het pretpark Fraispertuis City kunnen de jongere kinderen zich uitleven in een stadje uit het Wilde Westen, waar je onder meer een achtbaan, een schommelschip en andere attracties vind, en waar je je een echte cowboy of cowgirl kunt wanen.

Actief en leuk voor kinderen om te bezoeken:

Parc du Chateau d'Epinal, dierenboerderij en speeltuin
Bol d’Air, klimpark
Animoys Land, Indoor Kinderspeeltuin
Lac de Pierre Percée, klimpark, kanohuur, paintball
Jardin de Berchigranges
Zomerrodelen La Bresse
Château de Haut Koenigsbourg
Karten en Quadrijden
Labyrinth/doolhof
Apentuin
Ooievaarpark

Algemene informatie

- Vogezen (nl)
-
Algemene informatie (nl)

En dit alles op ongeveer 550 km van het zuiden van Nederland!

 

 
Website gebouwd door Studio Marnique