Nieuws 2008

6-12-2008
Het begint nu de vorm van een huis aan te nemen, eindelijk!!! Met het plaatsen van de ramen, de openslaande deuren en de wanden (die uiteraard nog worden afgewerkt met hout aan de buitenkant!) zijn we weer een stap verder in onze verbouwing van de Scierie...

Op de foto’s van de achterkant kunnen we al iets uitleggen over de indeling: het linkerraam boven en de openslaande deur worden resp. Barts kamer en de logeerkamer, daar recht onder (waar nog geen ramen en deuren zijn geplaatst) komt onde woonkamer/keuken. Onze slaapkamer komt onder de slaapkamer van L’Epicea (foto van de voorzijde). In de garage komt onze badkamer en het toilet en de trap naar boven.

 

Daarnaast gaan we nog een gite maken voor 8 tot 10 personen, met 4 grote slaapkamers, een ruime woonkamer en een heerlijke eetkeuken dat uitkomt op het overdekte terras en waar je ook via de openslaande deuren naar buiten kunt. Maar goed, dat is toekomstmuziek...

Het belangrijkste is nu het maken van ons nieuwe appartement zodat wij plaats kunnen maken voor onze gasten die al gereserveerd hebben voor aankomende zomer!


18-9-2008
Het zomerseizoen loopt op z’n eind.... De herfst hangt echt in de lucht. Het is hier afgelopen week al flink afgekoeld, de bladeren gaan verkleuren en de paddenstoelen schieten uit de grond! Overal zie je weer mensen die met een mand op pad gaan en met een verse oogst terugkomen.
De verwarming heeft voor het eerst weer gedraaid....


Het is voor ons een geweldige zomer geweest, met heel enthousiaste gasten, prachtig weer (een enkele bui en onweer daargelaten!) en nieuwe bewoners!

Sinds een paar weken hebben we 2 dwerggeitjes: een mannetje en een vrouwtje. Biscotte is een Frans geitje en Brioche is een Nederlands bokje die samen met zijn broertje vanuit Nederland met Albert zijn meegekomen (arme geitjes, 5 uur in een auto...). Wij hebben van onze buren Biscotte gekregen en dus hebben wij hen één van de bokjes gedoneerd.
Het zijn echte schatjes, nooit geweten dat geitjes zo aanhankelijk zijn!
Albert heeft een klein "villaatje" gemaakt want ook geitjes moeten in stijl kunnen slapen, nietwaar?


De verbouwing vordert gestaag. Nog even en al het oude hout buitenom is verwijderd en vervangen door platen met daar overheen materiaal tegen vocht en wind. De kozijnen zijn uitgezocht en gaan besteld worden, zodat we daarna weer overal mooie houten planken kunnen aanbrengenen de zagerij in z’n oude stijl kunnen herstellen.


Aan al onze gasten:
Ontzettend bedankt voor jullie vertrouwen. Je neemt toch een gok om een gîte te boeken die op dat moment nog niet helemaal klaar is en waar nog geen "referenties" van zijn! We hopen echt dat jullie allemaal een fijne vakantie bj ons hebben gehad en wie weet zien we elkaar nog eens terug?!


5-5-2008
Alles is toch op tijd afgekomen! En dit dankzij de geweldige hulp die wij van iedereen hebben gehad. Twee weekenden lang hebben zij lopen sjouwen, schilderen, lampen aangesloten, plinten geplaatst, schoongemaakt, kortom zonder die hulp had het er niet uitgezien zoals het het er nu uitziet!
Bij deze daarvoor onze hartelijke dank!!!


Wij zijn er nu helemaal klaar voor om onze aanstaande gasten een fijne vakantie te bezorgen. Er zijn (helaas...) nog voldoende weken beschikbaar, dus kom eens met eigen ogen kijken naar dit prachtige plekje in de Vogezen! Of stuur je familie/vrienden/collega’s die wel een weekje rust kunnen gebruiken....


Bang iets te missen van al die sportevenementen deze zomer (EK voetbal, Tour de France en Olympische spelen)? Bij ons kunt u gewoon naar Studio Sport kijken, we hebben nl. Nederlandse zenders via de schotel. Dus nadat u een prachtige wandeling heeft gemaakt, of een hele dag op pad bent geweest kunt u comfortabel zittend alles volgen wat Mart Smeets te melden heeft vanuit Duitsland, Frankrijk en Bejing!

Overigens zijn de reacties van onze eerste 2 gasten positief, en wij zijn op onze beurt erg vereerd dat ze onze gite hebben gekozen zonder van te voren te weten of het echt wel iets is, omdat het nog niet helemaal klaar was.

Nu verder met de Scierie en de tuin, zo blijven we van de zomer nog lekker bezig, niet waar!?
Meer foto’s van de gite staan hier.


25-3-2008
Dat hadden we nog niet eerder meegemaakt, een echte witte Pasen!!! Nu viel Pasen dit jaar ook erg vroeg, maar toch... Met Pasen hoop je meer op een lekker lentezonnetje, niet waar?
Ook vandaag heeft het nog hevig gesneeuwd, pas nu wordt het een beetje beter. Waarschijnlijk zitten we volgende week lekker in ons t-shirtje buiten, zo gaat dat met het weer!


Ondertussen is de verbouwing al bijna klaar van het boven-appartement, zoals op de foto’s te zien is. Het moet nog worden ingericht, en de afwerkingen als plinten en lijsten moeten nog worden gedaan, maar het is zeker klaar voor 27 april a.s als wij onze eerste gasten mogen ontvangen en daar verheugen we ons erg op!

Ook de verbouwing van de Scierie vordert. Het weer was zodanig slecht dat de aannemer eerst binnen is begonnen met de verdiepingsvloer te leggen met heel mooi parket, en wij hebben nu de eerste aanzet van de muren ook geplaatst, wat er heel wat beter uitziet dan dat wapperende zeil. Als het goed is wordt in april dan het overdekte terras geplaatst, en kunnen we ook de muren aan de achterkant onderhanden gaan nemen. Als dat eenmaal staat, gaan overal de ramen en openslaande deuren erin, en daarna wordt het afgetimmerd met grote planken grof hout, zoals het daarvoor ook was. We willen nl. heel graag het karakter van de Scierie aan de buitenkant zoveel mogelijk behouden. Van binnen is een andere zaak, alhoewel ook dat in stijl van deze streek zal zijn.

Als het dan eenmaal echt lente gaat worden, kunnen we ook de tuinen rondom gaan inrichten, en stukje bij beetje wordt het dan het geheel dat we 2 jaar geleden voor ogen hadden!

Tot de volgende keer weer !


31-1-2008
LET OP: vanaf 12 april te huur appartement L’Epicea (6-8 pers)


Hallo, trouwe bekijkers van onze website! Het is alweer een tijdje geleden dat wij u hebben bediend van nieuws uit de Vogezen, bij deze onze excuses.


Tot op heden heeft Koning Winter nog niet echt zijn intrede gedaan, op een aantal korte periodes na, zo rond de kerst bijvoorbeeld. En dat terwijl de eerste sneeuw al op 15 november jl is gevallen, en de skigebieden van La Bresse en Gerardmer al volop gedraaid hebben! Ook vanochtend lag er een bescheiden wit tapijtje, maar helaas is dat al weer aan het smelten!

Er is in de tussentijd (gelukkig...) het een en ander veranderd in de Scierie, de nieuwe aanbouw is geplaatst, er zijn muren gemetseld en de buitenmuren beginnen ook een zekere vorm aan te nemen, je kunt nu eindelijk een idee krijgen van hoe het er straks uit gaat zien.

 

Verder kunnen wij vermelden dat het appartement boven, L’Epicea genaamd, vanaf zaterdag 12 april 2008 gehuurd kan gaan worden, dus mocht u interesse hebben in een vakantie bij ons, neemt u dan een kijkje bij de hoofdstukken “tarieven” en “algemene voorwaarden”. Omdat de verbouwing nog in volle gang is, en de tuin behorende bij dit appartement nog niet is gerealiseerd, evenals het zwembad, hanteren wij voor dit jaar (2008) speciale “introductietarieven”!! Op dit moment is dit appartement geschikt voor 6 volwassenen en 4 kinderen (omdat de 4e slaapkamer nog niet is gemaakt).
Wij verzekeren u echter dat u geen direct overlast heeft van de verbouwing, het betreft de inpandige afwerking waarbij geen grote, veel lawaaimakende, machines worden ingezet!

In ieder geval zien wij er naar uit om u te mogen ontvangen op deze prachtige plek in de Vogezen, dus aarzelt u niet om contact met ons op te nemen.