Nieuws 2010

16-9-2010

Gelukkig is het met de tuinen helemaal goed gekomen! Op de laatste foto’s was het nog een enorme modderpoel, maar zoals gehoopt heeft de natuur, met een beetje hulp van ons natuurlijk, alles weer hersteld!

De herfst heeft zijn intrede gedaan, de bomen rondom ons beginnen prachtig te verkleuren, het licht valt anders, de nachten worden al weer echt koud, gelukkig nog net geen nachtvorst!

We hebben genoten van afgelopen zomer, veel nieuwe gasten en oude bekenden mogen begroeten, het weer heeft redelijk tot zeer goed meegewerkt, nu op naar het volgende seizoen in de winter!


Fotowedstrijd seizoen 2009/2010
Dit jaar organiseren we een fotowedstrijd voor alle gasten die in het afgelopen seizoen bij ons hebben gelogeerd. En dan zijn we vooral op zoek naar foto’s waaruit een echte vakantiesfeer spreekt. We zijn erg benieuwd naar de inzendingen!
De sluitingsdatum is 30 november dus nog tijd genoeg om de foto’s van de vakantie bij ons door te nemen en een mooi exemplaar in te sturen. Natuurlijk staat er wat tegenover: de hoofdprijs is een korting van € 75,- bij een volgend verblijf of een reischeque ter waarde van € 75,- te besteden bij Personal Touch Travel (aangesloten bij ANVR/SGR).
Het is de bedoeling dat deze foto’s ook op de website worden geplaatst, mocht u daar geen prijs op stellen, dan kunt u helaas niet deelnemen aan de wedstrijd.


31-3-2010
Eindelijk is ook de lente aangebroken in de Vogezen, de sneeuw en kou zijn zo goed als verdwenen, dus tijd om de tuinen aan te pakken met groot materieel!!

De tuin van appartement L’Epicea zal iets worden verkleind, om zo onze gasten van appartement La Brimbelle een mogelijkheid te geven om op makkelijker wijze naar de geitjes te kunnen gaan om die te voeren, en straks als het opzetzwembad weer staat met de kinderen te kunnen gaan poedelen en te spelen op de schommel en het speelhuisje.
Op de foto’s ziet het er nu vooral nog uit als één grote modderpoel, maar straks als alles weer echt hard gaat groeien, zal het weer prachtig groen zijn.Bovendien krijgt L’Epicea nu ook een echt terras in de tuin, en een leuke afscheiding waar je lekker beschut in de zon kunt zitten.

 

Ondertussen steken de tulpen, de blauwe druifjes en de narcissen eindelijk hun kopjes uit de grond, waarbij de primula’s natuurlijk haantje de voorste zijn, die staan al prachtig in bloei…. Ook de wilde bosanemoontjes achter in de tuin komen al op, en straks zien we ook de pinksterbloemen en de grote, gele dotters weer… Heerlijk toch, dat alles weer groeit en bloeit!

Deze winter hebben we weer meer gasten gehad dan vorig jaar, in de kerst- en februarivakantie, die zich heel goed geamuseerd hebben met alle sneeuw die deze winter gevallen is. Iedereen heeft lekker kunnen skiën, langlaufen en sneeuwwandelen, om dan bij thuiskomst lekker voor de buis de Olympische Spelen in Vancouver te kunnen volgen (Die Sven, wat een teleurstelling… maar hij heeft zich nu natuurlijk wel onsterfelijk gemaakt, daar praten we over 50 jaar nog over!)
En nu alles in orde maken voor de nieuwe gasten die straks in mei zullen komen logeren, het seizoen gaat zo zoetjes aan weer beginnen… Tot gauw!