Nieuws 2011

30-8-2011
Tijd voor een kleine update vanuit de Vogezen!
Het zomerseizoen loopt op zijn einde, het is vanaf begin april gezellig druk geweest bij L’Ancienne Scierie. Een uitzonderlijk mooi en warm voorjaar zorgde er voor dat de lentebollen veel eerder dan normaal bloeiden, en dat we begin juli al bosbessen konden plukken... Over het algemeen hebben we over de zomer ook niet te klagen gehad, bijna alle dagen is er gezwommen in het badje! Hier en daar een onweersbui en enkele dagen met regen, maar de temperaturen bleven best aangenaam...

Ondertussen zijn we begonnen met het vierde appartement, waar we uiteindelijk zelf zullen gaan wonen (We maken een echt rondje, want hebben dan in alle appartementen zelf gewoond). Het terras is verlegd, en daaronder is een ruime schuur gemaakt voor alle tuinspullen.... wat dringend nodig was, met al die grasmaaiers en harken! De afgelopen maanden hebben we het gras zelden zo hard zien groeien! Ook in de tuin zijn al voorbereidingen getroffen voor nieuwe borders, zijn er nieuwe fruitboompjes geplant (waar de geiten uiteraard dol op zijn..... helaas zijn ze al een paar keer “gesnoeid”....)

Zo langzamerhand beginnen de bomen al te verkleuren, de herfst komt er aan, ook al een paar weken eerder dan normaal. Een vreemd gezicht die oranje en rode bladeren, terwijl onze zonnebloemen en klaprozen nog bloeien.


Wist u dat we een eigen Facebookpagina hebben van L’Ancienne Scierie? Ook daar houden we onze bezoekers regelmatig op de hoogte van nieuwtjes, leuke uitstapjes en bezienswaardigheden.


De winter is een beetje wisselvallig dit jaar... De eerste sneeuw viel al in november, zoals gewoonlijk. En dit jaar eindelijk een echte witte kerst gehad! Tussendoor periodes van hogere temperaturen, wat de geitjes niet zo erg vinden, dan kunnen ze ook in de winter af en toe lekker buiten grazen. Eind januari lag er nog volop sneeuw, nu lijkt het meer lente te zijn... maar de winter duurt nog lang in de Vogezen, dus het voorjaar hebben wij nog niet in de bol!